Maakylmä

IVT maajäähdytys nostaa maalämpöpumppuun tekemäsi sijoituksen arvoa. Kesällä voit nauttia maalämpöpumpun tuottamasta miellyttävän viileästä ilmasta ja kylmänä kautena sama maalämpöpumppu toimii lämmityksen ja lämpimän käyttöveden energianlähteenä.

Periaate on yhtä yksinkertainen kuin nerokaskin. Talvella maalämpöpumppu käyttää porausreiässä aina olevaa lämpöä talon lämmittämiseen. Kun laitteeseen liitetään puhallin, voidaan samaa reikää käyttää jäähdytykseen kesäaikaan. Järjestelmän investointi- ja käyttökustannukset ovat huomattavan alhaiset verrattuna perinteiseen ilmastointiin.

Näin se toimii

Tekniikka perustuu siihen, että reiässä olevassa putkistossa oleva neste kiertää lämpöpumpun ja erillisen huomaamattoman minivesijärjestelmän kauttapuhallinelementtiin. Porausreiässä oleva kylmä ilma kulkeutuu huoneeseen puhaltimen kautta ja viilentää huoneilmaa. Ylijäämälämpö kulkeutuu takaisin porausreikään, mikä taas parantaa reiän tehoa talvisaikaan. Voit säätää halutun lämpötilan helposti puhaltimen ohjauspaneelista.

Yksi reikä, tuplasti säästöä

IVT Maakylmää käytetään jo kaikkialla suurista kiinteistöistä ja konttoritiloista omakotitaloihin ja vapaa-ajan asuntoihin. Tyytyväiset käyttäjät pääsevät nauttimaan miellyttävästä sisäilmasta samalla, kun kustannukset pysyvät alhaisina perinteisiin ilmastointilaitteisiin verrattuna. Muita IVT maakylmän käyttökohteita ovat viinikellarit ja ruokavarastot.