Energiansäästövinkkejä sinulle ja lämpöpumpullesi

Lämpöpumpun avulla voit pienentää lämmityskustannuksiasi jopa 80 prosentilla. Lisäksi voit omalla toiminnallasi säästää energiaa ja rahaa vieläkin enemmän. Alle olemme keränneet muutamia hyödyllisiä vinkkejä.

                                   

Hyödynnä kotitalousvähennys!

Vuodelle 2017 on vahvistettu kotitalousvähennys, joka on 50 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksetusta arvolisäverollisesta työstä, ei materiaaleista tai matkakuluista. Jos puolestaan palkkaat henkilön työsuhteeseen, on kotitalousvähennys 20 prosenttia maksetuista palkoista sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä vuonna 2017 on 2 400 euroa henkilöä kohti eli pariskunta saa yhteensä vähennystä enimmillään 4 800 euroa. Summa lasketaan työn arvonlisäverollisesta osuudesta, ja korvauksesta vähennetään vuotuinen 100 euron henkilökohtainen omavastuuosuus.

Maksimivähennykseen oikeuttavasta työstä maksettava summa on siis 4 999,50 euroa henkilöä kohti. [(4 999,50 x 50 %)– 100) = 2 399,75].

Lähde: Kotitalousvähennys, 2017.

Ohjeet verohallinnon www-sivuilla.

Ohjeita lämpöpumppusi kunnossapitoon. Hyödynnä lämpöpumppuasi oikein!

Muutamalla helpolla keinolla voit tehdä lämpöpumpustasi entistäkin taloudellisemman. Samalla myös toimintahäiriöiden riski pienenee. Videoilta saat kaikki tarvitsemasi neuvot. Täydennämme videovalikoimaa jatkuvasti uusista lämpöpumpuista kertovilla videoilla.

IVT HQ/HE/EQ huolto ja kunnossapito

Ohjevideoita kunnossapitoon.

IVT HQ/HE/EQ (E) huolto ja kunnossapito

Ohjevideoita kunnossapitoon.

IVT HQ/HE/EQ (C) huolto ja kunnossapito

Ohjevideoita kunnossapitoon.

IVT Greenline HT+ huolto ja kunnossapito

Ohjevideoita kunnossapitoon

IVT Air X / Air Module huolto ja kunnossapito

Ohjevideoita kunnosapitoon

IVT Nordic Inverter PR-N huolto ja kunnossapito

 

IVT Nordic Inverter PRH-N huolto ja kunnossapito